Állatok

Legnépszerűbb termékek

összesen 88 termék

Ár

4900 Ft5500 Ft
149005500
Fel
További termékek

Fesse állatok képeit számok alapján

Válasszon az állatos témájú képek széles skálájából. Itt kutyákat és macskákat is talál, de nem hiányozhatnak a népszerű lovak, illetve az egzotikus állatokat kedvelőinek a gyönyörű zsiráfok elragadó képeit javasoljuk. A vízi világ szerelmeseinek figyelmébe a színes halakat, a gyönyörű teknősöket vagy a vidám fókákat ajánljuk. Minden állatbarát megtalálja a maga kedvencét - madarak, emlősök, tengeri állatok, vadállatok és még sok más.

Az állat magasabb fejlődési szinten lévő élőlény, mint például a gerincesek, kivéve az embert. Filozófiai szempontból az állat olyan élőlény, amely nem ember, nem istenség, mitológiai alak vagy természetfeletti lény.

A legrégebbi ismert barlangfestmény

A világ legrégebbi ismert barlangfestménye egy állatot ábrázol, egy vaddisznó életnagyságú képét amelyet régészek fedeztek fel. Legalább 45 500 évvel ezelőtt készült Indonéziában. Az állat hasonlít a varacskos disznóra, amely a mai napig a barlang környéki élővilág része. A felfedezés az emberi település legrégebbi bizonyítéka a térségben. A festményt sötétvörös okker festékkel festették. A kép mérete 136 cm × 54 cm. Az állatok mellett 2 tenyér körvonala látható, ami a kevésbé fennmaradt festmények felé mutat. Az élőlények közötti harcot vagy interakciót ábrázolja.

Állatos képek

A fehér, okker, vörös, fekete, barna és sárga színű festményeket korábban barlangokban festették ásványokból vagy állati zsírral kevert vérből nyert pigmentekkel. Bika, szarvas, ló, mamut vagy sertés volt a leggyakoribb tematika. Az állatokat valószínűleg a sikeres vadászathoz kapcsolódó rituálék részeként ábrázolták. A képet a vadászat előtt abban a hitben festették meg, hogy az elejteni kívánt vad sikeresen levadászásra kerül, vagy a vadászat után köszönetképpen. Voltak madárfejű alakok is, amelyek a sámánt ábrázolták.

Az állatok mint szent lények és hűséges barátok

Később az állatokat szent lényekként, majd idővel hűséges barátokként ábrázolták. Bukephalosz, az ókor leghíresebb lova, aki Nagy Sándor hű segítője volt, Don Quijote lova, Rosinante, Napóleon lova, Marengo, Masaryk elnök lova, Hektor valamint Lajka, az űrutazó kutya is megjelent a képeken. Megörökítették Surust az elefántot, ahogy Hannibál karthágói hadvezért kíséri az Alpokon való átkelés során, és Wojteket a medvét, aki a lengyel katonák kísérője volt. Jól ismertek a szent macskák és Kleopátra kobrái. Ma már háziállatokat, vadon élő és tenyésztett állatokat, szelíd madarakat és vadállatokat festenek a vásznakra.

100 %