Állatok

Legnépszerűbb termékek

összesen 160 termék

Ár

4900 Ft6500 Ft
149006500
Festés számok szerint - Bagoly LRA049
Festés számok szerint - Bölcs macska DZ42 / PH9547
Festés számok szerint - Bulldog LRA054
Festés számok szerint - Cica MBS029
Fel
További termékek

Állatok képeinek festése számok szerint

Válasszon az állati témájú festmények széles választékából. Itt talál például kutyákat, macskákat, a közkedvelt lovakat, és ha az egzotikus állatokat kedveli, akkor gyönyörű zsiráfokkal fog örülni. A vízi világ szerelmeseinek színes halakat, gyönyörű teknősöket vagy vidám oroszlánfókákat kínálunk. Minden állatbarátnak van valamink - madarak, emlősök, tengeri állatok, vadállatok és még sok más.

Állat a magasabb fejlődési szinten lévő állatok, például a gerincesek elnevezése, kivéve az embert. Filozófiai értelemben az állat olyan élőlényt jelent, amely nem ember, nem istenség, mitológiai alak vagy természetfeletti lény.

A legrégebbi ismert barlangfestmény

A világ legrégebbi ismert állatot ábrázoló barlangrajzát, egy vaddisznó életnagyságú képét, amelyet a régészek fedeztek fel, legalább 45.500 évvel ezelőtt készítették Indonéziában. Az állat hasonlít a varacskos disznóra, amely ma is él a barlang környékén. A felfedezés a legkorábbi bizonyíték emberi lakhelyre a régióban. A festményt sötétvörös okkersárga pigmenttel festették. A festmény mérete 136 cm x 54 cm. Az állatok mellett 2, a kevésbé fennmaradt festményektől távolodó kéz körvonalai egészítik ki. A lények közötti harcot vagy társadalmi interakciót ábrázol.

Állatok a festményeken

A fehér, okkersárga, vörös, fekete, barna és sárga színű festményeket korábban ásványi anyagokból vagy állati zsírral kevert vérből nyert pigmentekkel festették a barlangokban. Az alanyok leggyakrabban bikák, szarvasok, lovak, mamutok vagy sertések voltak. Az állatokat valószínűleg a sikeres vadászathoz kapcsolódó rituálék részeként ábrázolták. A vadászat előtt festették őket, abban a hitben, hogy a kívánság teljesül, majd a köszönet jeleként. A sámánt ábrázoló madárfejű alakok is megjelentek.

Az állatok mint szent teremtmények és odaadó barátok

Később az állatokat szent lényekként és hűséges barátokként ábrázolták. Az ókor leghíresebb lova, Nagy Sándor Bukephalosza, Don Quijote lova, Rosinante, Napóleon lova, Marengo, Masaryk elnök lova, Hector, és a kutyás űrutazó, Lajka is megjelent a festményeken. Szintén Surus az elefánt, mint Hannibál karthágói hadvezér kísérője az Alpokon való átkelés során, és Wojtek a medve, mint a lengyel katonák kísérője. A szent macskák és Kleopátra kobrái jól ismertek. Ma már háziállatokat, vadon élő és tenyésztett állatokat, szelíd madarakat és vadállatokat festenek.

100 %