összesen 101 termék

Ár

4900 Ft6500 Ft
149006500
Fel
További termékek

Szám szerinti festmények a virágok és növények témakörében

A virágok szerelmeseinek a virágok széles választékát kínáljuk - a bazsarózsától, napraforgótól, magnóliavirágtól a távoli Japánból származó gyönyörű virágzó szakuráig. Vagy inkább a klasszikusokat kedveli a vörös rózsák formájában? Szerezzen erőt és élvezze a növények szépségét, miközben a számok alapján fest.

A Plantae, vagyis az Archaeplastida szupercsoport az eukarióta és túlnyomórészt fotoszintetikus szervezetek birodalma. A Földön mintegy 350 000 növényfaj él, köztük magról kelő növények, bryofitonok, páfrányok és zöld algák. A legtöbb növény fotoszintézissel nyer energiát a napfényből, hogy szerves anyagot termeljen. Az algák több mint egymilliárd évvel ezelőtt jelentek meg a szárazföldön, a növények pedig félmilliárd évvel ezelőtt. A legrégebbi fosszilis szárazföldi bryofitonok az ordovícium időszakából, 460 millió évvel ezelőttről származnak.

A növények jelentősége a természetben

A növények a tápláléklánc elején állnak, és fotoszintézis révén szerves anyagot és oxigént termelnek, ami lehetővé teszi az életet más szervezetek számára. A növények gyökerei megtartják a vizet, szilárdítják a talajt és megakadályozzák az eróziót. Szimbiózisban élnek az állatokkal, biogén elemeket szolgáltatnak, regenerálják a levegőt és élőhelyet biztosítanak az élőlények számára.

A növények jelentősége az ember számára

A növények hozzájárulnak az éghajlat kialakításához, a mikroklíma javításához, a talajképzéshez, a vízvisszatartáshoz, a por- és zajcsökkentéshez, valamint az esztétikához. Az állati táplálék nélkülözhetetlen összetevője, a gyógyászatban használják, a fát pedig fűtésre, építésre, különböző szerszámok, papír és textíliák, olajok, viasz, paraffin és gumi előállítására használják. Az olyan fosszilis tüzelőanyagok, mint a szén és az olaj szintén növényekből származnak.

Növények képekben, nem csak számok alapján festve

Az élő növények és virágok a művészeti alkotásokban is örömet okoznak. A virágmotívumokat évszázadok óta használják a művészetben. Legnépszerűbbek Kínában és Japánban voltak. Európában a 16. század végétől kezdve művészeti témaként jelentek meg. Az ókori egyiptomiak, görögök és rómaiak virágmotívumokkal díszítették épületeiket. A középkorban a kéziratokat virágfüzérekkel díszítették. A herbáriumfestők a virágoknak szentelték magukat, és különösen a 14. és 15. században jelentek meg egyedülálló botanikai illusztrációk.

Növények festése

Az impresszionistákat lenyűgözte a virágok fénye és színe, ami Vincent van Gogh napraforgóin és Monet tavirózsáin is jól látható. A szecesszió idején a növények dekoratív formában jelentek meg. Stilizált virágok Alfons Mucha plakátjain is megtalálhatók. Ezek gyakran pünkösdi rózsák, napraforgók, magnóliák, szakurák, lilák, pipacsok, búzavirágok és rózsák formájában jelennek meg.

100 %