Hogyan kezdjünk festeni?

Örülök, hogy a festék a számok szerint projektet választotta. Mielőtt elkezdené a festést, szeretnék megosztani Önnel néhány tippet: 

 1. Az új készlete mindent tartalmaz, amire szüksége lesz egy csodálatos műalkotás megfestéséhez. Egy festővásznat, akár bekeretezve, akár nem (bármelyiket is választja), több ecsetet, számozott festéket és a festés befejezéséhez szükséges utasításokat kap tőlünk.
  Group 47_1
 2. Mielőtt elkezdené a festést, győződjön meg róla, hogy van elég hely a vászon kiterítéséhez, vagy ha van rá lehetősége, használjon festőállványt.

  shutterstock_649227145

 3. Készítsen egy kis tégelyt hideg vízzel, ami jól jön az ecset kimosásához, mielőtt más színt használna. Nálam mindig van papírtörlő vagy egy kis kendő, hogy felitassam a felesleges vizet, ami a festék elmosódását okozhatja.

  szamfestes - víz az ecsethez (1)

 4. Különböző festési technikákat alkalmazhat a képen:
 • Kezdje először egy színnel, fesse ki vele az azonos számú mezőket. A festést fentről kezdje és haladjon lefelé, hogy ne kenje el a festéket, míg az nem teljesen száraz.

 • Ha befejezte a kiválasztott színnel való munkát, várjon, amíg az előző festék jól megszárad a vásznon, mielőtt egy másik szín festésébe kezdene, majd a fent leírtak szerint járjon el.

 • Kezdje az egyik sarokban, és fokozatosan fesse ki az összes színt, ügyelve arra, hogy minden színváltás között jól kimossa az ecsetet (én balkezes vagyok, ezért a jobb felső sarokban kezdtem, hogy ne maszatoljam el a színeket). Ennek a technikának az a hátránya, hogy az ecset folyamatos mosásával sok festéket pazarolunk el.

 • Vigyázzon, nehogy elkenje a kezével a nedves festéket

 • A legtöbb vászonra próbálja „nyomogató“ mozdulattal kenni a festéket, ha nagyobb területeket fest, használhat ecsetvonásokat is, de a „nyomogatás” jobb kontrollt biztosít a festék felvitelének helyét illetően.

 • Nagyon kicsi területek esetén használjon fogpiszkálót vagy a legkisebb 0,00-es ecsetet. Az is segíthet, ha az ezekre a területekre használt festéket pár csepp vízzel hígítja

 • Legyen kéznél asztali lámpa és egy nagyító, hogy biztosítsa a munkaterület tökéletes megvilágítását.

Még mindig nem tudja, hogyan kezdjen el festeni számok alapján? Nézze meg youtube videónkat, ahol mindent elmagyarázunk.

100 %