Hogyan kezdjünk festeni?

Örülök, hogy a Számfestés projektet választották. Mielőtt elkezdenétek a festést, szeretném megosztani veletek ezt a néhány tippet: 

 1. Az új készlet mindent tartalmaz, amire szükségetek van egy lenyűgöző műalkotás megfestéséhez. Van egy festővászon, keretezett vagy nem, attól függően, hogy melyiket választja, néhány ecset, számozott színek és utasítások, amelyek segítenek a festés befejezésében.
  Group 47_1
 2. Mielőtt elkezdené a festést, győződjön meg arról, hogy van elég helye a vászon kiterítéséhez, vagy használjon festőállványt, ha van rá lehetősége.

  shutterstock_649227145

 3. Készítsen elő egy kis edényt hideg vízzel, amely az ecset lemosására szolgál, mielőtt más színt használna. Mindig legyen kéznél papír, konyharuha vagy egy kis kendő, hogy felitassa a felesleges vizet, ami a festék kifolyását okozhatja.

  szamfestes - víz az ecsethez (1)

 4. Különféle festési technikákat alkalmazhat a festményén:
 • Kezdje először egy színnel, amelynek minden mezőjét ugyanazzal a számmal töltse ki. Kezdje felülről a festést, és haladjon lefelé, hogy ne kenje el a festéket, mielőtt teljesen megszáradt.

 • Ha befejezte a munkát egy színnel, várja meg, amíg az előző szín jól megszárad a vásznon, mielőtt másik színnel kezdené, majd járjon el a fent leírtak szerint.

 • Kezdje az egyik sarokban, és fokozatosan töltse ki az összes színt, ügyelve arra, hogy minden színváltás között jól kimossa az ecsetet (balkezes vagyok, ezért a jobb felső sarokból indultam ki, hogy ne kenjem el a színeimet). Ennek a technikának az a hátránya, hogy sok festéket pazarol az ecset folyamatos mosásával.

 • Ügyeljen arra, hogy ne érintse meg a nedves festéket a kezével.

 • A vászon nagy részénél próbálja meg ""kopogtatással"" felvinni a festéket, ha nagyobb területeket fest, használhatja ecsetvonásokat, de a ""kopogtatással"" jobban tudja irányítani, hogy hova kell felhordani a festéket.

 • Nagyon kis területekhez használjon fogpiszkálót vagy a legkisebb 0,00 ecsetet. Az is segít, ha ezekre a helyekre egy kicsit vízzel hígítja a festéket.

 • Tartson kéznél egy asztali lámpát és egy nagyítót a munkafelület tökéletes megvilágítása érdekében.

Még mindig nem tudja, hogyan kezdjen el számokkal festeni? Nézze meg youtube videónkat, ahol mindent elmagyarázunk önnek.

100 %