összesen 24 termék

Ár

4900 Ft5500 Ft
149005500

Hallotta már, milyen könnyű számok alapján festeni?

Szeretné igazi művésznek érezni magát? Ebben a kategóriában nem csak nagy nevek, hanem kevésbé ismert festők képei is megtalálhatók. Minden művészetkedvelő számára van valamink - legyen szó absztrakt képről, portrékról, tájképekről, csendéletről vagy más témáról.

A művészet szó az „alkotni” szóból származik, a görög τέχνη, tekhné, azaz kézműves technika. A művészet ősidők óta az emberi kultúra része. Olyan hasznos készségre utal, amellyel nem mindenki rendelkezik, és amelyet általában tanulni kell. Tágabb értelemben a művészet fogalma a kultúra más formáit is magában foglalja, mint például a színház, a zene, az irodalom és a mozgókép. A reneszánsz óta a kifejezést szűkebb értelemben a képzőművészetekre alkalmazzák, ahol a hangsúly a kreativitáson, az eredetiségen és az egyéniségen van.

Képzőművészetek

A művészetet már az ókor óta felosztják a képzőművészetekre, amelyek maradandó vizuális műalkotásokat hoznak létre, és magukban foglalják a festészetet, a szobrászatot, az építészetet és a kézművességet, például az ácsmesterséget és a kovácsmesterséget is, valamint az előadóművészetre, amelyek a közönség előtti előadásokat jelentik. A művészet az érzések, gondolatok, személyes vélemények és attitűdök kifejezésének egyik formája rajzok, festmények, érmék, szobrok és más művészeti stílusok segítségével. A művészet a művészek eredetiségét és kreativitását tükrözi.

Művészet mint a szellem edzése

A művészet mint a kultúra része olyan emberek által alkotott műveket képvisel és tartalmaz, akik olyan kivételes képességekkel rendelkeznek, amelyekkel nem mindenki rendelkezik. Szinte mindent, ami nehéz, amihez munka kell, és amit nem mindenki tud megcsinálni, átvitt értelemben művészetnek nevezünk. A tevékenység eredményei ápolják a szellemet és a közönséget, és esztétikai hatást gyakorolnak rájuk. A művészetet nehéz pontosan meghatározni, és nagyban függ a szubjektív ízléstől.

Mi a festészet

A festészet az akarat megtestesülése, és dacolhat a meghatározással és a definíciókkal. A festészet a szubjektum emancipációjának és az új felépítésének eszköze. A hagyományos festészet koncepciójának örökségére és különböző avantgárd művekre épít. A festészet mesterség, a kommunikáció és az elidegenedés elleni eszköz. A festésen keresztül megörökíthet építészeti szerkezeteket, hajókat, autókat, szobrokat, tájképeket, természetet, növény- és állatvilágot, absztrakciót, portrékat és csendéletet, vagy akár egy jól ismert festmény eredeti változatát, beleértve az évszakot, a napszakot, a hely hangulatát és a saját érzéseit.

100 %