összesen 56 termék

Ár

4900 Ft5500 Ft
149005500
Fel
További termékek

Embereket és karaktereket formázó festmények. Gyönyörű számmal festés mindenkinek.

Az emberek az ókor óta a festők leggyakoribb motívumaként jelennek meg. Nem csoda, hiszen ez egy olyan téma, amit nem lehet kimeríteni - portrék, érzelmek, a mindennapi rutinjukban elkapott pillanatok és még sok más. Ebben a kategóriában olyan képek találhatók, mint híres emberek portréi vagy „hétköznapi” emberek szerelmét tükröző képek.

Az embereket és személyiségeket, portrékat, alakokat és csoportokat ábrázoló képek az ókor óta gyakori motívumai a híres festőknek. A portrék érzelmeket mutatnak, az embereket hétköznapi rutinjukban és rendkívüli helyzetekben örökítik meg. Híres személyiségek portréit éppúgy megfestheti, mint a szerelmet és a látszólag hétköznapi emberek életét ábrázoló képeket.

Portré

A portré egy személy, vagy esetenként egy állat ábrázolása a képzőművészetben. Fizikai alakot ábrázol, és valamilyen módon a személyiséget is bemutatja. A portréfestészet médiuma a rajz, a festmény, a mellszobor, a szobor és a dombormű, a 19. század közepe óta pedig a fényképezés. A portrékat különböző művészi technikákkal készítik, aminek hosszú története van az ókor óta, és az első civilizációk fejlődésével együtt jött létre. Fontos, elhunyt személyiségeknek állítottak emléket a jövő nemzedékek számára, és lenyűgöző képeket készítettek róluk. A festők hűen ábrázolják az arcvonásokat, vagy jellegzetes módon festenek.

Önarckép

Az önarckép olyan műalkotás, amelyben a művész önmagát és saját képmását festéssel vagy rajzolással ábrázolja. Önarcképeket a reneszánsz óta készítenek, hogy a művészi képességeket a potenciális ügyfeleknek demonstrálják. A portrékat csak az arisztokraták és a gazdag polgárok engedhették meg maguknak. A festő a önarcképbe mindig belekomponálja a saját magáról alkotott gondolatokat is, az önvizsgálat és önértékelés jegyeit mutatja, és az illúzió és a valóság határai nélkül azonosítja magát műalkotásában.

Kripto-portré

A kriptoportré olyan ábrázolás, amely egy olyan mű részét képezi, amely önmagában nem portré, hanem inkább egy vallási vagy mitológiai jelenet. Egy konkrét színházi jellegű eseményhez is kapcsolódhat. Híres személyiségeket és kiemelkedő alakokat a történelem során gyakran ábrázoltak így.

Alakok festése

Egy alak festésekor tartani kell a helyes arányokat. Ezek az arányok a test, a lábak, a karok és a fej között. Az ókori festők az emberi alak arányait az úgynevezett kánonok segítségével valósították meg, ahol a bokáig érő magasság az egész alak tizenkilenctizede, az alak magassága a fej magasságának nyolcszorosa, a kinyújtott karok szélessége pedig a magassággal egyenlő. Átlagosan a fej 14%-ot, a hát hossza 23,5%-ot, a térd magassága 28%-ot, az ágyék magassága pedig 46%-ot tesz ki a testből. Az egymáshoz viszonyított arányok hasznos segédeszköz.

100 %