összesen 63 termék

Ár

4900 Ft5500 Ft
149005500
Fel
További termékek

Városok képei számok szerint festve

Önt is csábítják a távoli helyek? Válasszon a rengeteg városi témánk közül. Szeretné Londont az ikonikus Big Bennel? Párizst az Eiffel-toronnyal? Vagy inkább a távoli New Yorkot és a sárga taxikat kedveli? Az utazás minden imádójának van valamink.

A város egy földrajzilag meghatározott egység, amely a falutól eltérő, sajátos jellemzőkkel rendelkezik. A városok nagyobbak, nagyobb a népsűrűségük és az épületek koncentrációja, a lakosság jellemző demográfiai, társadalmi és foglalkozási szerkezetével. A mezőgazdaság helyett az emberek itt inkább a kereskedelemben, az iparban és a szolgáltatásokban dolgoznak, adminisztratív, oktatási, kereskedelmi és kulturális funkciókban.

Városi élet

Városon sajátos életmód van. A vidékivel ellentétben személytelenebb, anonimabb és célzottabb, kevesebb szoros személyes kapcsolattal és társadalmi kapcsolattal, és több szakmai valamint fizikai kapcsolattal. Az olyan szociálisan jelenségek, mint a bűnözés, a függőség és a házasságok felbomlása szintén a városokban koncentrálódnak.

A városok története

A városok már a középkor óta ismertek. Az Osztrák-Magyar Monarchiában és Csehszlovákiában 1939-ig a városi vagy községi státusz csak az adott településre vonatkozott, de nem az egész községre. A Cseh Köztársaságban ma már városnak tekintik azt a települést, amely városi rangot kapott, beleértve a településhez tartozó falvakat is. A Cseh Köztársaságban 592 település található, és ezek közül 23 rendelkezik városi státusszal.

Városok a képeken

A város motívuma a festészetben szorosan kapcsolódik az utazáshoz. A 18. században az európai polgárság már komoly érdeklődést mutatott a kultúra és a civilizáció bölcsőjébe való utazás iránt. Az angolok leginkább az olaszországi Velencébe és Rómába utaztak, ahonnan városképeket, gondolás csatornákat és római műemlékek ábrázolásait hozták magukkal. Velencéből származik Canaletto, J. M. W. Turner vagy Claude Monet híres festménye. A város motívuma olajban és akvarellben jellegzetes művészeti műfajjá vált, emellett rajzok, skiccek és grafikai képek is készültek, amelyek hatással voltak az angol festészet fejlődésére.

Városok képei

Ha utazó, akit vonzanak a távoli helyek, válasszon a nagyvárosok témái közül, mint London az ikonikus Big Bennel, Párizs az Eiffel-toronnyal vagy New York a sárga taxikkal. Festhet tengerparti oszlopcsarnokokat, híres utcákat és építészeti gyöngyszemeket, megörökítve a pillanat, az évszakok és a napszak varázsát.

100 %