összesen 93 termék

Ár

4900 Ft6500 Ft
149006500
Fel
További termékek

Városok festményei egyszerűen számok alapján festve

Csábít a távoli helyek illata? Válasszon egyet a számos városi motívum közül. Szereti Londont az ikonikus Big Bennel? Párizs az Eiffel-toronnyal? Vagy inkább a távoli New Yorkot kedveli a sárga taxikkal? Minden utazás szerelmesének van valamink.

A város egy olyan település, amely földrajzilag meghatározott, a falutól eltérő, jellegzetes tulajdonságokkal rendelkező egység. A városok nagyobbak, nagyobb a népsűrűségük és az épületek koncentrációja, a lakosok jellemző demográfiai, társadalmi és foglalkozási szerkezetével. Az emberek inkább a kereskedelemben, az iparban és a szolgáltatásokban, az adminisztratív, oktatási, kereskedelmi és kulturális funkciókban dolgoznak, mint a mezőgazdaságban.

Élet a városban

A városnak sajátos életmódja van. A vidéki élethez képest személytelenebb, névtelenebb és céltudatosabb, kevesebb szoros személyes kapcsolattal és társadalmi kapcsolattal, és több szakmai kapcsolattal és fizikai kapcsolattal. Az olyan szociálisan patológiás jelenségek, mint a bűnözés, a függőségek és a házasságok felbomlása szintén a városokban koncentrálódnak.

Városi történelem

A városok már a középkor óta léteznek. Az Osztrák-Magyar Monarchiában és Csehszlovákiában 1939-ig a városi és községi státusz csak az adott településre vonatkozott, de nem az egész községre. A Cseh Köztársaságban ma már városnak tekintik az egész települést, amely városi rangot kapott, beleértve a település részét képező falvakat is. A Cseh Köztársaságban 592 település található, és ezek közül 23 rendelkezik törvényes városi státusszal.

Városok képekben

A város motívuma a festészetben szorosan kapcsolódik az utazás népszerűségéhez. Az európai polgárság nagy érdeklődése a kultúra és a civilizáció bölcsőjébe való utazás iránt a 18. századra nyúlik vissza. Az angolok leginkább az olaszországi Velencébe és Rómába utaztak, ahonnan városképeket, gondolás csatornákat és római műemlékek ábrázolásait hozták magukkal. Canaletto, J. M. W. Turner és Claude Monet híres festményei is Velencéből származnak. A város motívuma olajban és akvarellben jellegzetes művészeti műfajjá vált, és rajzok, metszetek és grafikai lapok is készültek, amelyek hatással voltak az angol festészet fejlődésére.

Városok festményei

Ha utazóként vonz a távoli helyek illata, válasszon egyet a látványos városok, például London ikonikus Big Benjével, Párizs Eiffel-tornyával vagy New York sárga taxijaival. Fessen tengerparti oszlopcsarnokokat, híres utcákat és építészeti gyöngyszemeket, amelyek megragadják a pillanat, az évszakok és a napszak varázsát.

100 %