Hogyan válasszunk megfelelő festményt a nappaliba

Üres falai vannak otthon, és azon töpreng, milyen képekkel élénkítse őket? Tanácsot adunk Önnek, hogyan és mi alapján válasszon képet a belső térbe, hogy az kiemelje az adott tér eredetiségét.

Hogyan válasszunk képet a nappaliba

Hogyan válasszunk képet a nappaliba

A nappali kép kiválasztásakor elsősorban arra gondoljon, hogy az adott kép illeszkedjen a nappali színeihez, stílusához, általános hangulatához. Kellemes kontrasztot kell teremtenie a fal színéhez képest. A kortalan klasszikusok olyan fekete-fehér képek, amelyek szinte bárhol elférnek, és játékosan egészítheted ki őket színes kiegészítőkkel, amelyeket könnyedén változtathatsz, így minden alkalommal más és más a tér. Követheted például a kanapéd színét is, és kivetítheted a fali képbe, így szépen passzol a tér.

Hogyan válasszunk képet a nappaliba4

Mit ábrázoljon a kép és milyen hangulatot teremtsen

Minden természet, táj és csendélet motívuma nyugtató hatású. Az ázsiai és spirituális képek meditatív légkört teremtenek. Ha viszont a szükséges dinamizmust szeretné vinni a térbe, válasszon például autókról, nagyvárosokról, forgalmas bárokról, utcákról vagy sportokról készült képeket. Az absztrakt képek viszont elgondolkodtatnak, és támogatják a fantáziáját és kreativitását különféle alkotásokhoz.

Hogyan válasszunk képet a nappaliba2

A képek mérete a nappaliba

Ha képekkel harmonikus falat szeretne létrehozni, vegye figyelembe a falak és a bútorok méretét a nappaliban. Egy nagy kanapé felett a nagy formátumú vásznak jól mutatnak. Több hasonló témájú képet is felakaszthatsz magadról. Több, egymás alá akasztott kép segítségével megpróbálhatja optikailag szűkíteni a nagyon széles falakat. Ha több képet szeretne csoportosítani, a nagyobb képeket akassza középre, és adjon a csoportosításnak egy bizonyos formát. Egy bútordarabbal is behatárolhatja az adott területet.

Hogyan válasszunk képet a nappaliba3

Stílusos festmények a nappaliba

A falfestmények megjelenésének és textúrájának meg kell egyeznie a nappali bútor stílusával. A festett és lakkozott képek szépen illeszkednek a modern berendezésű nappaliba. A klasszikus vásznak és dekorpanelek olyan klasszikusok, amelyek szinte minden nappaliba illeszkednek, a megfelelően kiválasztott témától függően. Válasszon intuitív módon, aminek köszönhetően egyetlen kép sem válik unalmassá.

Hogyan válasszunk képet a nappaliba5

100 %